za-popravku-fontana-izdvojeno-750.000-dinara

Gradska vlast u Prokuplju izdvojiće oko 750.000 dinara kako bi osposobili dve fontane u pešačkoj zoni, a koje gotovo da nikada nisu ni proradile, pa umesto da ulepšavaju ambijent, postale su ruglo ovog prostora. Radove bi u narednom periodu trebalo da izvede lokalno Javno komunalno preduzeće Hammeum.

Fontana u pešačkoj zoni

Nadležni su više puta na zahtev građana da se osposobe, tvrdili da je problem sa mehanizmom i potokom vode, pa fontane nikada zvanično nisu ni mogle biti puštene u rad, iako su u nekom kratkom periodu bile u funkciji.

Želimo da centru Prokuplja i mestu gde naši građani svakodnevno šetaju i prolaze, damo drugačiji, mnogo lepši izgled. Pored osposobljavanja i stavljanja u funkciju gradskih fontana, popravićemo i klupe duž pešačke zone koje su u lošem stanju, jer je većina oštećena – kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

Uporedo sa osposobljavanjem fontana, u JKP Hammeum kažu da će započeti i rekonstrukciju vodovodne mreže u nekoliko ulica u centru grada, nakon čega će se staviti novi asfalt u ukupnoj dužini od oko 500 metara, a vrednost radova biće oko 3 miliona dinara.