za-sve-ljubitelje-grcke-hrane,-„blic“-poklanja-kuvar-sa-ukusima-mora

31.07.2019. 17:02

U subotu, 3. avgusta, „Blic“ svim gurmanima i ljubiteljima grčke kuhinje poklanja kuvar sa najukusnijim jelima ove mediteranske zemlje.

Kuvar sa ukusima mora Foto: RAS Srbija

Veoma bogata i raznolika gastronomska ponuda grčke kuhinje sačinjenaje od jela iz doba starih Grka i karakterišu je masline, smokve, med, zatim tradicionalna jela kao što su jagnjeće pečenje, portokalopita, kao i nadakleko čuveni giros i razne vrste musaka.

Grčka je dom nekih najboljih i najsvežijih sastojaka koji se koriste u jelima, tako da su morski plodovi, najsvežije povrće, poslastice, nešto što se nikako ne može zaobići kada vas put nanese u ovu, Srbima omiljenu letnju destinaciju.

Papucaki ili punjeni patlidžan, jagnjeće ćuftice, suvlaki, grčka musaka i različite vrste pita krase grčku trpezu u različitim prilikama, a zahvaljujući poklon kuvaru možete ih pripremiti na originalan srpski način.

Ako ste ljubitelj slatkiša i deserta, možete pronaći i fantastične recepte za alvu sa grizom, grčku baklavu, ukusne grčke krofnice i još mnoštvo zanimljivih predloga koji će vas odvesti direktno u zemlju Helena.

Ne propustite u subotu svoje izdanje „Blica“ i poklon kuvar sa grčkom gozbom i trideset recepata spremljenih na naš način.

Čitajte „Blic“!