U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

  KURŠUMLIJA- Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na dodelu podsticajnih sredstava u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi.

  Pravo na ta sredstva mogu da ostvare fizička lica-nosioci komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, preduzetnici i pravna lica.

  Savetodavac za stočarstvo u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi u Prokuplju, Duška Petrović je tim povodom rekla da podsticaji za tov junadi iznose 15.000 dinara po jednom grlu, svinja 1.000, a jagnjadi i jaradi po 2.000 dinara.

  Podsticaji za tov mogu da se ostvare ako se podnese zahtev za ostvarivanje prava od 1. februara do 31. jula.

  Pravo na dodelu podsticaja imaju i stočari koji su svoja grla predali klanicama ili su ona izvezena u periodu od 1. jula prethodne kalendarske godine do 30. juna.

  Zahtevi za podsticaje podnose se Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Republike Srbije, Upravi za agrarna plaćanja, najkasnije do 31. jula ove godine.

  -Svi stočari, bez obzira na vrstu i broj životinja, na osnovu Pravilnika o registraciji, odnosno odobravanju objekata za držanje i promet životinja, u obavezi su da svoje objekte upišu u registar, izjavila je Duška Petrović i naglasila da se upis objekata vrši podnošenjem zahteva Upravi za veterinu.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467427