zajedno-za-mlade-prof.-dr-danica-grujicic-ima-sjajnu-vest

Na sajtu će se nalaziti sve aktivnosti fondacije, saopštenja kao i apsolutno transparentni protok novca. Svi ljudi, organizacije, privredna lica dobre volje tu će naći sve informacije o tome kako mogu da pomognu najtalentovanijoj deci Srbije.

Na nedavno održanoj konferenciji za medije obratili su se prof. dr Danica Grujičić, predsednik Fondacije, Mirjana Vladisavljević, PR Fondacije, Anđela Ivezić, član UO, Srđana Jovanić, koordinator Fondacije za Vojvodinu, Bojan Rašković, koordinator Fondacije za sport.

– Naš cilj je pomoć najtalentovanijoj deci iz oblasti nauke, umetnost i sporta, zatim pomoć obrazovnim, kulturnim i sportskim institucijama. Želja nam je da talentovana deca fokus zadrže na svom usavršavanju i takmičenjima, a ne da razmišljaju da li će imati sredstava da na ista odu. Posebnu pažnju ćemo posvetiti kulturi i mladima koji je promovišu, jer smatramo da je kultura pala u drugi plan pod najezdom kiča i mediokriteta koji se nameću mladima kao uzor. Na kraju, ali ne i najmanje važno, jeste oblast sporta. Mišljenja smo da je podrška našim sportistima u zemlji sporta neophodna. Budimo deo njihovog puta do samog vrha. Pored pomoći talentovanima, želimo da pokrenemo posebnu akciju obnove terena i teretana, jer želimo da mlade naučimo koliko je važno da se bave sportom i fizičkom aktivnošću – rečeno je tim povodom.

Na sajtu potražite sve informacijeFoto: Promo

Fondacija je nastala kao ideja studenata Univerziteta u Kragujevcu posle tribine prof. dr Danice Grujičić. Oni su imali želju da se organizuju i pomognu svojim najtalentovanijim kolegama. Ideja se proširila na sve Univerzitete i maja 2018. godine predstavljena je zvanično u Narodnom pozorištu u Užicu. Želja studenata je da Fondacija ponese ime prof. dr Danice Grujičić kao nekog ko je primer ostvarenog u svojoj praksi i borbe za mlade.

– U saradnji sa „Balkan Tube Space-om“, najvećom organizacijom koja se bavi mladima na Balkanu, krenuli smo u stavljanje fondacije na noge. Danas sa velikim zadovoljstvom izlazimo pred kompletnu javnost sa našom fondacijom. Do sada nas je podržao veliki broj javnih ličnosti, među kojima su Tihomir Tika Stanić, Lena Kovačević, Tanja Bošković, Branko Kockica, Ljiljana Blagojević, Ivana Đerisilo, Tijana Malešević, Aleksandra Radović, Isidora Minić, Ivona Pantelić, Nebojša Ilić Cile, Milica Mihajlović, Feđa Stojanović, Branka Šelić, Siniša Kovačević, Tanja Petrenek, Branislav Zeremski, Gordana Stijačić, Milica Nedić, Biljana Radivojević, Sanja Anđelković Lubardić, Alisa Jovanović, Irina Vukotić, Slobodan Stefanović, Siniša Ubović, Jelena Nikolić Nenadić i mnogi drugi. Ovom prilikom upućujemo poziv svim medijima, javnim ličnostima, državnim institucijama, privrednim licima i posebno dijaspori da podrže Fondaciji i pomognu naše najbolje koji treba da budu budućnost Srbije – zaključeno je na ovom događaju.

Sve informacije potražite na sajtu www.zajednozamlade.rs, a Fondaciju možete podržati i preko dinarskog računa Raiffaisen banke:

265-1610310004716-35

Devizni račun:

265 – 1000000221068-36

IBAN

RS35265100000022106836