zaljubila-sam-se-u-coveka-sa-interneta,-a-usledio-je-bolan-obrt:-„zalio-mi-se-da-ga-boli-stopalo-i-uskoro-mi-je-saopstio-najgoru-stvar“

30.07.2019. 13:30

Ijan Gariti (52) iz Boltona upoznao je svoju suprugu Mišel (51) juna 2018. godine na internetu. Od par razgovora putem četa, rodila se ljubav koju su juna ove godine krunisali brakom, međutim, svega par dana po početku njihovog zabavljanja, Ijan je dobio strašnu dijagnozu.

profimedia Foto: Profimedia

Početak ljubavi delovao je bajkovito, a onda je Ijan osetio strahovit bol u stopalu. Bol nije popuštao naredne dve nedelje, pa se obratio lekaru i čuo zastrašujuće vesti. Ispostavilo se da boluje od retke motorno neuronske bolesti, slične onoj od koje je preminuo i Stiven Hoking. I tako, tek što je ušao u vezu sa Mišel, morao je da joj saopšti teške vesti.

– Meni to nije predstavljalo nikakav problem. Dopada mi se i želim da budem uz njega. Bila sam uz njega i kad je prolazio kroz sve preglede i testove – kaže Mišel, inače negovateljica po pozivu. Oni su se inače verili u januaru, svega pet meseci po upoznavanju, a venčali se u junu ove godine, posle godinu dana zabavljanja.

ProfimediaFoto: Profimedia

Kada su se tek upoznali, Ijan je mogao da hoda uz skoro neprimetno šetanje. Vozio je automobil, išao na posao i živeo normalno. Međutim, kako ova bolest brzo napreduje, u poslednja četiri meseca, Ijan je vezan za kolica i ne može da pokreće ruke niti levi deo tela.

– Iste sekunde kada sam video Mišel, znao sam da je ona prava. Nikad se ne razdvajamo i nikada ne dosadimo jedno drugom – kaže Ijan, koji trenutno skuplja novac za eksperimentalno lečenje u Rusiji.