zamolili-smo-srpskog-mejkap-carobnjaka-da-nam-otkrije-5-najboljih-trikova-u-sminkanju-koje-mozemo-same-da-primenimo-:treci-savet-nam-je-oduvek-bio-potreban!

Oni u malom prstu drže prečice do savršenog izgleda, a ponekad je dovoljna jedna jednostavna promena u načinu na koji se šminkamo da lice poprimi potpuno drugačiji izgled.

Takođe, školovani mejkap stručnjaci znaju kako da na najbrži i najjednostavniji način zakamufliraju nedostatke, a mi smo u potrazi za profi savetima koji će nam olakšasati svakodnevnu rutinu šminkanja proćaskali sa najboljim srpskim šminkerom Dušanom Lazićem Lazom.

Dušan Lazić LazaFoto: Privatna arhiva

Laza nam je otkrio niz interesantnih saveta, a ovog puta izdvajamo one za koje znamo da muče najveći broj žena!

1.Rešenje za masnu/suvu kožu

Ako muku mučite sa masnom kožom i T zonom koja se “prosijava” tokom dana, postoji jednostavno rešenje – Laza preporučuje da uvek i obavezno pre pudera nanesete prajmer za matiranje!

Ukoliko, pak, imate izrazito suvu kožu trebalo bi da se opredelite za tečni korektor i generalno za hidratantne tečne proizvode.

2. “Precrtavanje” usana olovkom

Ovo je sve popularnija metoda za vizuelno veće usne, a Laza kaže da je pristalica iste, ali samo kada je sa merom – dakle milimetar ili dva.

“To se radi tamnijom olovkom, kako biste izimitirali tu novu, “lažnu” liniju usana”, otkriva ovaj šminker.

3. Crni krejon koji ne mrda

Ako redovno stavljate crni krejon na takozvanu “vodenu liniju” donjeg kapka, onda znate koliko se on lako skida, a da ne pričamo o crnim gromuljicama u uglu oka koje nikako ne izgledaju privlačno. Laza za to ima odlično rešenje, a otkrio ga je tokom svog velikog Masterclass-a u aprilu ove godine.

Naime, kada nanesete crni krejon na donji kapak, jako je važno da iscrtate i gornji kako biste izbegli preslikavanje usled treptanja. Druga caka je da tankom četkicom umočenom u mat tamnobraon senku pređete obe linije, naročito u uglu oka, kako biste fiksirali taj deo i sprečili da proizvod “curi”.

4. Jedna četka koja menja sve druge

U moru najrazličitijih četkica za šminkanje od kojih svaka ima drugačiju namenu, teško je opredeliti se i za tri, četiri osnovne, a kamoli jednu! No, Laza kaže da je ipak moguće posedovati jednu četku koja završava nekoliko poslova.

“Glavna četka koju ja koristim i na koju se uvek oslanjam su moji prsti. Nikada ti ne treba nikakva četkica ako imaš veštu ruku koja završava sve. Prstima možete da nanesete i puder, i karmin i kremastu senku”, ističe ovaj mejkap stručnjak.

Kada bi ipak morao da preporuči jednu, najpotrebniju četkicu koja ima nekoliko namena, to je takozvana dvofazna četkica.

Dvofazna ili “tvor” četka za šminkanje Foto: Mac / screenshot

“Dvofazna četka ima multiprimenu, može se koristiti i za kameni i za tečni puder, za rumenilo, bronzer”, objašnjava Lazić.

Ovakve četke nazivaju se popularno još i bockalice i “tvor” četke, jer dolaze u crno-beloj boji. One se sastoje iz dve vrste vlakana, odnosno dlaka; donji deo je od prirodnih, najčešće kozijih dlaka, koje imaju zadatak da utrljaju proizvod u kožu, a na njih se nadovezuju bele sintetičke dlake koje treba da pokupe višak proizvoda.

Dlake pri vrhu ove četke su “proređene”, pa je njena prednost što može da izrazito pigmentovane prizvode nanese tako da kao krajnji rezultat dobijete manje intezivnu boju. Izvorno se preporučuju za nanošenje kremastih proizvoda, najpre tečni puder, a savetuje se da lagano i nežno stavljanje proizvoda ovom četkom, a ne pritiskanje.

5.Dinamika na kapku za krupnije oči

Ako želite da oči vizuelno učinite krupnijim, Laza savetuje da ne strahujete od jake šminke i jakih boja na kapku.

Evo kako da vizuelno povećate sitne oči Foto: Privatna arhiva

“Praktikujem da zelene oči ističem zelenom bojom i bojama koje dominiraju u dužici oka. Uvek nastane magija. Trudite se da postignete prelivanje boja i uvek koristite dve-tri nijanse iste boje. Dinamiku na kapku postići ćete i gliterastim sjajnim ili sedefastim senkama koje daju svečanu notu, a prelamanje svetla pegla sve eventualne nepravilnosti i probleme očne zone”, objasnio nam je Laza.

Inače, od septembra startuje i jubilarna 20. škola šminkanja Dušana Lazića Laze, gde svi oni koji to vole i žele mogu da zaista ovladaju mejkap tehnikama, a šminkanje pretvore u unosan posao ili hobi.

Detaljnije informacije o prijavi i upisu možete dobiti ako okrenete broj telefona +381613029686, posetite sajt lazamakeup.com ili zvaničnu Instagram stranicu.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.