zapaljen-automobil-saobracajnog-inspektora-iz-prokuplja

Automobil gradskog saobraćajnog inspektora u Prokuplju Gradimira Milosavljevića goreo je u noći između utorka i srede, pola sata pre ponoći. On sumnja da je požar podmetnut i tvrdi da su mu to i potvrdili niški inspektori koji su juče radili superveštačenje. U policiji kažu da su oni obavili uviđaj i prosledili tužilaštvu.

Izgoreli automobil

“Pežo 206“ dosta je nagoreo, a vlasnik tvrdi da je šteta oko 1.500 evra. Ipak, ono što ga posebno zabrinjava je bezbednost njega i njegove porodice, supruge i maloletnog sina koji su uplašeni.

Milosavljevića su pola sata pre ponoći, pre 4 dana, komšije pozvale i obavestile da mu je auto koji se nalazio ispod nastrešice u dvorištu porodične kuće, uveliko u plamenu. Oni su odmah pozvali i vatrogasce, koji su ubrzo stigli i ugasili vatru, sprečivši da se požar proširi na kuću koja je samo nekoliko metara udaljena.

Vatrogasci su ubrzo stigli, nakon toga i policija i Hitna pomoć koji su pomogli supruzi i sinu da se smire jer su bili vidno uznemireni i uplašeni. I danas svi strepimo za bezbednost, jer za mene nema dileme da je požar podmetnut, a 2 policajca su te noći dežurala ispred kuće. Naloženo je i superveštačenje, gde mi je inspektor iz Niša koji je juče radio ekspertizu potvrdio da je požar podmetnut. Ostalo je na policiji i tužilaštvu da reše slučaj i otkrije ko stoji iza ovog vandalizma – rekao je Gradimir.

On nije mogao da precizira kako je tačno došlo do požara, ali ističe da je najverovatnije zahvaćen prednji, a da se vatra vrlo brzo proširila i na ostale delove automobila.

Komšije su neposredno pre izbijanja požara primetile nepoznati auto koji je prošao ulicom gde je na samo nekoliko metara bio parkiran “pežo“. Auto se navodno i na kratko zaustavio, te se sumnja da je požar tada i podmetnut.

Milosavljević tvrdi da incident koji se dogodio pre nekoliko dana najverovatnije ima veze sa poslom koji obavlja kao inspektor za saobraćaj, puteve i drumski saobraćaj u Prokuplju.

Paljenje mog automobila povezujem sa nemilim scenama prilikom obavljanja posla , a vezano za kontrolu javnog prevoza putnika. Policiji sam dao imena ko može da stoji iza ovog paljenja i na koga sumnjam, a sumnjam da su to su isti oni koji su me napali pre desetak dana prilikom obavljanja redovnog posla. I to je ranije prijavljeno policiji pa se nadam da će otkriti i rasvetliti sve okolnosti – ističe on.

Slučaj koji se desio pre nekoliko dana uznemirio je stanovnike mirnog prokupačkog naselja u blizini nekadašnje „Zemljoradničke zadruge Đurevac“, ali nije prva nemila scena sa oštećenjem i paljenjem automobila.

Krajem aprila ove godine bačena je ručna bomba u Ulici Lole Ribara i tom prilikom je oštećeno nekoliko automobila.

Avgusta 2018. goreo je automobil u Ulici 9. oktobar, a dve godine ranije i “audi“ policijskog inspektora Odeljenja za suzbijanje narkomanije u Prokuplju.

I pre toga je bilo sporadičnih incidenata paljenja automobila, ali javnost za sada nije upoznata da li je policija rešila bilo koji slučaj, otkrila pozadinu i motive i eventualne piromane.