„zasto-u-tim-godinama-imate-potrebu-to-da-radite?“:-objavila-slike-bez-filtera-i-sminke-pa-zestoko-uzvratila

Na Instagram profilu Snežane Dakić koji je jedan od najaktuelnijih u poslednje vreme među profilama poznatih, a najviše zbog uživo uključenja u kojima voditeljka pokreće “osteljive teme”, desio se novi bum.

Izazvale su ga ove dve slike.

“Paparaco”, napisala je Snežana Dakić koja je naglasila da na slikama nema filtera, a ni šminke.

I dok joj mnogi čestitaju zbog ovog poteza, a među njima su i Tiajna Daočević i Sanaj Marinković, pojavile su se i kritike: “Zađto u tim godinama imate toliku potrebu da se slikate i još objašnjavate da nema šminke i filtera? Poruka je? Uživajte u životu… Šta vam treba publika?”.

Snežana je uzvratila: “Ne možeš narodu ugoditi!!! Bune se kad sam stalno sa šminkom (dok sam često snimala emisije), bune se zašto bez šminke.

Pa, zato što mi se može! I zato što sam se uvek tako slikala ! I zato što je stvar demonstracije moći da se u ovim godinama slika u bikiniju!!! Čak ne u jednodelnom. To je pokazatelj velike volje da budeš u dobroj formi i da prihvataš sebe.. Dajte da vidimo kako Vi izgledate!!!”.

Religioznim ljudima je, zapravo lakse, jer oni ishod prepustaju visoj sili, bozijij volji, univerzumu, svevisnjem i sebe aboliraju od odgovornosti za uspeh.
Dok zastupnici parole “covek je kovac svoje sudbine” ( homo faber) grizu, idu ishodu u susret, posustaju, sumnjaju, dizu se, jedu se, preispituju se…. Treba se naci na pola puta: uciniti sve sto je do tebe, pokusati na vise nacina, a onda ipak deo nade prepustiti veri da ce dobro pobediti zlo. I da ce uspeh sigurno doci , ako ste dobar covek i ako ste ga zasluzili…. Samoje pitanje kada? Jer se losi, a pokvareni stalno namecu i isprecuju na vasem putu…I koliko imate volje da ga cekate, a da u medjuvremenu ne padnete u ocajanje… teska prica

I nije sa na ovome završilo, pa je “kritičar” napisao: “Ma, ja nemam ništa protiv Snežane, poštovanje za sve, izgled, karijeru, harizmu…. Samo ne razumem potrebu “demonstracije moći da se u tim godinama tako slika i izgleda”… demonstracija moći je da te baš briga za Instagram, mlađe devojke koje su ovakve ili onakve, mišljenje bilo koga… Ali dobro… Inače, ja imam 35 godina i dete od 16 meseci… Nemam vremena da vežbam jer je dete sa mnom ceo dan (žao mi da ga “spakujem” u obdanište), ali zadovoljna sam svojim izgledom i tu nikakvih problema nema”.

U pravu je Snežana kada kaže da se narodu ne može ugoditi, ali ima pravo i žena koja je odreagovala da joj “nečije demonstiranje moći” zasmeta, ali bi isto tako mogla da prihvati da svako od nas ima pravo i način na koji pokazuje “sebe, svoja osećanja, svoju definiciju “moći”, u suštini sve što poželi”.