zatvorenik-pobegao-posle-pregleda-u-klinickom-centru

Nakon što mu je ukazana lekarska pomoć u Niškom kliničkom centru, 29-godišnji zatvorenik M.P. je jutros oko 10 sati iskoristio  trenutak prilikom ulaska u zatvorsko vozilo „maricu“ i pobegao u nepoznatom pravcu, pretrčavši prometnu ulicu na bulevaru ka stambenom naselju. Policija je izdala poternicu, potraga je u toku.

Prema nezvaničnim informacijama, M.P je u pritvoru prokupačkog Okružnog zatvora od 2018. godine.

U Ministarstvu pravde naglašavaju da je kontrolom rada komandira koji su obezbeđivali pritvorenika, ispoštovana procedura te da je pritvorenik munjevito iskoristio pogodan trenutak i pobegao.

Prilikom izlaska iz Kliničkog centra u Nišu gde je vođen na pregled zbog ranije hiruške intervncije koju j imao polovinom prošle godine, M.P. je sa lisicama na rukama bio u pratnji dvojice komandira prokupačkog zatvora. Kada je jedan od njih na trenutak pustio pritvorenika kako bi otvorio vrata „marice“, M.P. je odgurnuo drugog čuvara i pretrčao prometnu ulicu, da bi se izgubio u stambenom naselju – kažu u Ministarstvu pravde.

Ističu i da su komandiri krenuli da ga jure, obaveštena je i policija, ali za sada potraga nije dala rezultata i još uvek je u bekstvu.

Potvrđeno je i da je M.P. nakon operacije, bar 20 puta do sada dolazio na redovnu kontrolu i nikada nije bilo problema niti je šta nagoveštavalo da će do toga doći.

Iako nismo uspeli da potvrdimo zvaničnu informaciju, radi se o zatvoreniku iz Podujeva koji je osumnjičen za krivična dela teške krađe.

Saznajemo i da je pritvorenik i pored toga što je bio u pritvoru i ne bi trebao da ima kontakata sa spoljašnom sredinom, uz dozvolu suda već duži vremenski period komunicirao sa prijateljima na Kosovu i Metohiji.