U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Crveni krst Prokuplje završio je distribuciju humanitarne pomoći na seoskom području.  Sledi podela paketa sa hranom i sredstvima za higijenu ugroženim građanima u prigradskim naseljima, kao i onima koji žive na području grada.

  -Podelu paketa počeli smo od najudaljenijih sela, tako da je ova vrsta pomoći najpre stigla do usamljenih, staračkih domaćinstava u Kruševici, Žitnom Potoku, Bregovini, Bublici, Statovcu, Kožincu, Glasoviku, Ševišu. Ova planinska sela su veoma razuđena, ali naše ekipe su uložile napor i stigle do svakog korisnika kome je ova pomoć namenjena, rekla je Marija Lazić, saradnik u Crvenom krstu Prokuplje.

  Na ovom području pomoć je dobilo 25 porodica, dok je u Beloljinu, Kondželju, Pločniku, Bacu, Tularu, Šišmanovcu, Donjoj Konjuši, Mađaru, Đušnici, Kaludri, Maloj Plani, Velikoj Plani, Prekopucu, Gornjoj Bresnici i drugim topličkim selima pomoć dobilo preko 50 porodica.

  Pročitajte i…  Žitorađa: Obaveštenje o prekidima u isporuci struje

  U nastavku akcije ekipe Crvenog krsta obišle su i druga seoska područja, i do sada je podeljeno oko 370 paketa, dok će preostala količina biti uručena ugroženim stanovnicima u gradu i prigradskim naseljima.

  Crveni krst Srbije uputio je Crvenom krstu Prokuplje 500 humanitarnih paketa sa hranom i sredstvima za higijenu, kao i pet tona brašna namenjenih ugroženim staračkim domaćinstvima i domaćinstvima sa više dece, porodicima slabijeg materijalnog stanja, kao i licima koja nemaju pravo na bilo kakvu novčanu nadoknadu ili socijalnu pomoć.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470607