U kategoriji Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport.

  PROKUPLJE- U Prokuplju je završeno Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu. Prokuplje je četiri dana ponovo bilo centar boksa u našoj zemlji. Odlična organizacija u kojoj su učestvovali Grad Prokuplje i Bokserski savez Srbije, i pune tribine sportske hale tokom trajanja šampionata, dokaz su da je takmičenje u gradu na Toplici pun pogodak. Preko 2000 gledalaca finalne večeri i sjajne borbe, vratili su nas u ono vreme kada je Prokuplje bilo bokserski centar stare Jugoslavije.

  Posebno raduje što je tokom finalnih borbi u hali bilo mnogo mladih i dece koji su sa uživanjem pratili dešavanja u ringu.

  -Ovo je pravi povratak boksa u Prokuplje, a i u samu Srbiju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je zadatak da se boks vrati u velike centre širom zemlje, s naglaskom na Prokuplje, što smo organizacijom ovogodišnjeg prvenstva i uspeli. Prokuplje je pokazalo da je grad boksa, da voli boks i da je to nekad bila metropola boksa, kada su Šaćirović, Ristić i mnogi drugi u ovom gradu ostavili neizbrisiv trag. Imali smo priliku da vidimo dobre borbe, pune tribine, a ja se nadam da će Prokuplje u narednim godinama ponovo imati nekog reprezentativca i šampiona, istakao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

  Grad Prokuplje pokazao se kao sjajan organizator velikih sportskih manifestacija, a prokupačka publika kao izuzetan poznavalac boksa.

  -Prokuplje je širom sveta poznato po boksu, po osvajačima medalja na evropskim i svetskim prvenstvima. Sam grad Prokuplje i dalje neguje i voli bokserski sport i to smo, siguran sam, dokazali punim tribinama na ovogodišnjem prvenstvu države. Ovo prvenstvo je veliki povratak boksa u Prokuplje, grad boksa, grad Bratislava Ristića, Fazlije Šaćirovića, Ališanovića i mnogih drugih šampiona, koji su nekada u evropskim i svetskim ringovima branili boje svoje zemlje. Siguran sam da su takmičari tokom prvenstva osetili našu pravu topličku dobrodošlicu, da su se ovde osećali kao kod svoje kuće i da će širom Srbije poneti dobre utiske o Prokuplju. Potrudili smo se da sve zahteve koje je imao Bokserski savez ispunimo, kako bi prvenstvo proteklo u najboljem redu, i mislim da smo u tome i uspeli. Nabavili smo profesionalni bokserski ring po svetskim standardima, najbolji trenutno u Srbiji, koji će nakon prvenstva ostati ovde, što će mnogo značiti razvoju i popularizaciji boksa, a posebno razvoju bokserske omladinske škole, rekao je Aleksandar Simonović, gradonačelnik Prokuplja i zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na zalaganju da se boks vrati u velike centre, s naglaskom na Prokuplje, kao i Bokserskom savezu Srbije.

  U samom ringu viđene su dobre i zanimljive borbe. U jedinom finalu u ženskoj konkurenciji, titulu prvaka osvojila je Aleksandra Rapajić iz Zrenjanina. Kod muškaraca, u kategoriji do 52 kilograma, titulu je osvojio Rade Joksimović iz BK Mačva iz Šapca, dok je u kategoriji do 56 kilograma zlatna medalja otišla u ruke Dušana Janjića iz Smederevske Palanke. U kategoriji do 60 kilograma, titula je pripala Nemanji Gavriloviću iz Smedereva, dok je do 64 kilograma prvak Srbije postao Aleksandar Konovalov, član BK Palmini tigrovi iz Jagodine. Kod boksera do 69 kilograma, najviše je pokazao Damjan Grmuša iz Smedereva, dok je u kategoriji do 75 slavio Milosav Savić iz valjevskog Metalca. U poluteškoj kategoriji, najviše je pokazao Sandro Poletan iz Zrenjanina. U teškoj kategoriji, titulu prvaka Srbije osvojio je Slobodan Jovanović, član Radničkog iz Kragujevca, dok je u superteškoj kategoriji najbolji bio Vladan Babić, član BK Fontana iz Beograda.

  Stručni žiri, na čelu sa Bratislavom Ristićem, bokserskom legendom, za najboljeg boksera pojedinačnog prvenstva Srbije izabrao je Aleksandra Konovalova, člana Bokserskog kluba Palmini tigrovi iz Jagodine.

  -Mislim da sam pokazao izvanredan boks. Veliku zahvalnost dugujem svojim trenerima, svojoj porodici i predsedniku kluba Draganu Markoviću na ovom uspehu. Ovo je veliki uspeh za mene, odbranio sam titulu od prošle godine, s tim da sam boksovao u lakšoj kategoriji nego na prošlom prvenstvu, rekao je Aleksandar Konovalov, najbolji bokser na prvenstvu Srbije.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466920