Žitorađa: Prioritet u narednoj godini biće ulaganje u školstvo, zdravstvo i socijalnu zaštitu

  U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

  ŽITORAĐA- U velikoj sali Skupštine opštine Žitorađa održana je javna rasprava o Budžetu opštine Žitorađa za 2020.godinu. Javnoj raspravi prisustvovali su predsednik opštine Ivan Stanojević, pomoćnik predsednika Tomislav Kocić, rukovodilac opšte uprave i skupštinske službe Milena Jovanović, predsednici mesnih zajednica sa teritorije opštine Žitorađa, odbornici, članovi Opštinskog veća, rukovodioci korisnika budžeta i građani. U uvodnoj reči, Milena Jovanović je iznela obrazloženje zakonske regulative pri izradi budžeta i obavestila prisutne o pravima i obavezama budžetskih korisnika.

  Obrazlažući nacrt budžeta za 2020.godinu, Tomislav Kocić je detaljnije pojasnio ukupnu masu sredstava, očekivane prilive i planirane investicije za narednu godinu. Prioritet u narednoj godini biće ulaganje u školstvo, zdravstvo i socijalnu zaštitu, dok su izvesna sredstva opredeljena za projektno finansiranje, ali i omladinu, sport, informisanje i organizacije civilnog društva.
  Predsednik Ivan Stanojević istakao je da je budžet koncipiran na osnovu realnih mogućnosti i očekivanih priliva, te da se vodilo računa da sistem lokalne samouprave i svi korisnici budžeta mogu nesmetano funkcionisati, a da potrebe građana budu zadovoljene na kvalitetan način i u dovoljnoj meri.

  Pročitajte i…  Neverovatan uspeh plesača iz Kuršumlije na Međunarodnom festivalu u Vrnjačkoj Banji

  -Nismo se rukovodili listom lepih, a nemogućih želja, već realnim potrebama i mogućnistima. To naravno ne znači da nećemo nastaviti aktivnosti na pribavljanju dodatnih sredstava za investicije od Republike i Ministarstava, jer smo samo u poslednjih godinu dana uspeli da obezbedimo više stotina miliona dinara investicija u infrastrukturu opštine i taj trend će se nastaviti i u narednoj godini-kazao je Stanojević.
  Na sugestiju predstavnika mesnih zajednica, prihvaćen je predlog da se sagleda mogućnost izgradnje autobuskih stajališta u naseljenim mestima.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475522


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...