zlato-i-dve-bronze-za-mlade-kursumlijske-sportiste

Na Sportskim igrama mladih održanim u Beogradu na Adi Ciganliji, Kuršumliju je predstavljalo preko 70 sportista i trenera u 8 sportova, a zlatnu medalju i prvo mesto u Srbiji ponovo su osvojili “Atomski mravi”.
“Atomski mravi” su treću godinu za redom Državni prvaci Srbije u igri izmedju dve vatre dok su njihovi vršnjaci u ekipi “Vatrene strele” osvojili treće mesto.
“Atomski mravi” su se plasirali na Regionalno finale koje će se održati u Splitu od 16.08 do 22.08. gde će se takmičiti sa ekipama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Veliki uspeh napravili su i basketaši iz Kuršumlije koji su osvojili bronzanu medalju.
Malo više sreće je nedostajalo našoj ekipi da budu finalisti i da ostvare plasman u Split i tako i oni predstavljaju našu zemlju na Regionalnom finalu.
Više fotografija možete pogledati OVDE
– Treba napomenuti da su svi sportisti svojim ponašanjem kako na terenu tako i van njega predstavili svoj grad u najboljem svetlu, kaže koordinator Sportskih igara mladih za Kuršumliju Nikola Milijanović.
Od ostalih sportova teniser Nikola Nešić je došao do četvrtfinala, odbojkašice su ispale u osminifinala, do su fudbaleri već u prvom kolu izgubili od ekipe iz Beograda.
Stonoteniseri, šahisti kao i ekipe u odbojci na pesku nisu imali zapaženijeg rezultata, žreb im nije bio naklonjen previše pa su tako već na početku takmičenja završili svoje učešće.
Osvajači medalja su:
Zlato “ATOMSKI MRAVI”
Filip Ilić
Uroš Šćepanović
Andrija Pešaković
Lazar Ristić
Sava Savić
Milijana Milentijević
Andrea Spasić
Ivona Šejić
Jana Jablanović
Trener : Dusan Keča
Bronza “VATRENE STRELE”
Vojin Vladisavljević
Strahinja Milićević
Luka Vujić
Djordje KomadinićLuka Milačić
Lara Vukajlović
Miona Milojković
Nikolina Dokić
Nikolina Nikolić
Trener : Biljana Keča
Bronza “KURŠUMLIJA” basket
Veljko Nikolić
Petar Lović
Predrag Djindjić
Aleksa Jevtić
Trener : Nikola Eraković

Pročitajte vesti iz: Kuršumlija Prokuplje