zorannah-pojela-brdo-hrane,-pa-uradila-nesto-grozno-i-porucila:-“slatka-sam,-zar-ne?”

09.05.2019. 11:56

Blogerka Zorana Jovanović Zorannah priključila se najpopularnijem trendu na Jutjubu pod nazivom „Mukbang“. U pitanju je izazov koji zahteva od kreatora sadržaja da jede veliku količinu hrane, uglavnom brze, mljacka i da prekrši sva pravila bontona pred kamerama. Reč je kovanica korejskih reči „muk-ja“ (jedenje) i „bang-song“ (emitovanje).

Zorana Jovanović Foto: zorannah / youtube

Zorana je objavila video u kojem je izazov od nje zahtevao da naruči istu hranu kao osobe pre nje. Blogerka je naručila porciju u poznatom lancu ishrane koju je pre nje preuzeo bračni par sa detetom.

Dakle, Zorana je imala ozbiljan posao pred sobom. Dosta brze hrane i sokova. Kako to i obično biva, kad brzo jedete i sve to zalivate sokovima izbacivanje viška vazduha je neminovno.

Roditelji su nas učili da budemo učtivi i da stavimo ruku na usta ili da to uradimo tiho, ali u nekim kulturama ukoliko podrignete pred domaćinom ili domaćicom to je znak da je pripremljena hrana bila dobra.

U slučaju Zorane – desila su se dva podriga. Oba su se pojavila nenadano i iznenadno. Nakon prvog je pitala gledaoce: „Slatka sam, zar ne“, a kad se desio i drugi, već je odustala od pravdanja.

U komentarima ispod video-klipa reakcije su bile mešovite. Bilo je onih koji znaju za izazov i da on zahteva ovakav tip sadržaja, a sa druge strane bilo je i onih koji su smatrali da je ovakav vid ponašanja nepristojan ili kako jedna korisnica napisala: „Bravo damo, podrigni još jednom“.