zovite-ih-milioneri-iz-blata:-odrasli-su-u-siromastvu,-bez-privilegija,-danas-zive-zivot-iz-sna

Zovite ih milioneri iz blata.

Prva je Hilari Svonk koja je nedavno napunila 45 godina. Ćerka Džudi i Stivena Svonka i dvostruka Oskarovka odrasla je u siromašnoj porodici koja je živela u kamp prikolici pored jezera Samiš u Vašingtonu.

Nakon razvoda roditelja živela je sa majkom i to u automobilu. Praktično su bile na ulici.

Hilari SvonkFoto: Profimedia

Hilari koja je bila veoma talentovana za sport (trenirala je gimanstiku) glumila je da bi prehranila sebe i majku.

Danas je jedna od najcenjenijih glumica Holivuda, a i sveta.

Da li ste znali da je Roman Abramovič odrastao u siromaštvu? Ruski oligrah čije je bogatstvo prošlog meseca procenjeno na 13, 2 milijarde dolara, ostao je bez roditelja kada je imao samo dve godine.

Odgajao ga je ujak i njegova porodica.

Važna Romanova stepenica ka uspehu bile su studije na Institutu za auto transport u Moskvi 1987. a prvi poslovni potez osnivanje male kompanije za proizvodnju plastičnih igračaka.

Naredni korak bio je upliv u biznis sa naftom. Nije potrajalo dugo a Abramovič je postaopoznato ime u naftnoj industriji.

Kao lider „Sibneft“ kompanije napravio je konglomerat, četvrtu po veličini naftnu kompaniju na svetu, koju je kasnije prodao za 13 milijardi dolara.

Veoma je bilo ispraćena njegova kupovina fudbalskog kluba Čelzi, a luskuzna jahta vredna više stotina miliona dolara samo je jedan od vidljivih znakova bogatstva oca petoro dece.

I Opra Vinfri je milioner iz blata.

Od siromašne devojčice iz Misisipija postala je stipendista Univerziteta u Tenesiju i prvi televizijski dopisnik afroameričkog porekla (sa samo 19 godina).

Nakon što se preselila u Čikago počela je da vodi AM zabavnu emisiju, kasnije preimenovanu u „Opra Vinfri šou“.

Bogatstvo Opre Vinfri procenjuje se na 2, 6 milijarde dolara.

Život nije mazio ni Fransou Anrija Pinoa, francuskog milijardera sa 37, 3 milijard3 dolara na računu.

Suprug Salme Hajek (sa glumicom ima ćerku Valentinu) zna kako je to biti bogat, ali je zbog siormaštva iskusio surovo zlostavljanje u srednjoj školi.

Vlasnik kompanije Kering koja je okupila neke od najprestižnijih modnih brendova danas se viđa u krajnje „običnim“ odevnim kombinacija (ne juri da pokaže luksuz u kojem privatno uživa).

Irina Šajk je rođena u Jemanželinsku u Rusiji. U detinjstvu je izgubila oca, a uz majku i sestru odrastala je u veoma teškim uslovima. Kako bi preživela, prodavala je voće i povrće na pijaci.

Sada je vodeća manekenka sveta koja porodici može da priušti sve što poželi.

Ali nije novac ključ ove priče, već volja i upornost da se uzdigne iznad neprilika i postane životni pobednik.