zvezda-serije-„game-of-thrones“-sokirala-publiku:-„htela-sam-da-se-ubijem-zbog-serije-i-onoga-sto-su-ljudi-govorili-o-meni“

19.04.2019. 22:08

Glumica Sofi Tarner (23) koja tumači lik Sanse Stark u planetarno popularnoj seriji “Game of Thrones” (Igra prestola) otkrila je da je jako teško podnela slavu u tinejdžerskim danima.

Sofi Tarner Foto: sophiet / Instagram

Sofi je u prvoj sezoni serije imala 14 godina i negativne reakcije fanova i medija na njen izgled teško su joj pali.

“Bila sam presrećna što snimam seriju koja je rađena po romanima Džordža R.R. Martina i nisam mogla da verujem da sam plaćena za taj posao. Sve je bilo sjajno, ali onda je sve krenulo nizbrdo u pubertetu. Sa 17 godina moj metabolizam se usporio i počela sam da dobijam na kilaži”, rekla je Sofi u radio emisiji doktora Fila.

Kako je objasnila glumica kilogrami koje je dobila udarili su na njenu ličnost jer su mediji i fanovi serije bili nemilosrdni prema njoj.

“Razapinjanje na društvenim mrežama i po novinama je bila novina za mene, jer sam pre serije živela miran život. Pre nekih pet – šest godina pojavili su se prvi znaci depresije. Najveći izazov za mene je bio da izađem iz kreveta i kuće. Morala sam da ponovo učim da volim sebe”, objasnila je Sofi.

Sofi TarnerFoto: Profimedia

Naime, glumica je živela sa roditeljima i snimala seriju, dok su se njeni prijatelji u tom trenutku spremali za fakultet. Osećala se usamljeno sa popularnošću društvenih mreža.

“Nisam imala motivaciju. Stalno sam plakala. Baš je čudno. Govorila sam da nisam depresivna, ali stalno sam razmišljala o samoubistvu dok sam bila mlađa. Mislim da više nikad ne bih mogla da prođem kroz taj period”.

Sofi je u emisiji rekla da se sad mnogo bolje oseća i da mnogo više vodi računa o sebi.

“Sad imam verenika (pevač Džo Džonas) koji me je podsetio da imam kvalitete koje treba da oživim”, zaključila je Sofi.